Queen-gitarist Brian May wordt geridderd door koning Charles

(Archiefbeeld) Brian May speelt op het dak van Buckingham Palace tijdens het gouden jubileumconcert "Party at the Palace" van koningin Elizabeth in Londen, Groot-Brittannië op 3 juni 2002. © Reuters

Brian May heeft een eretitel ontvangen van koning Charles. De gitarist van de band Queen wordt geridderd en mag zichzelf ‘Sir Brian May’ gaan noemen. Zijn vrouw mag zich voortaan ‘Lady May’ noemen.

“Ik ben blij en dankbaar dat ik deze titel mag ontvangen. Ik zal het ridderschap niet zozeer als een beloning beschouwen, maar meer als een opdracht – een opdracht – voor mij om te blijven vechten voor gerechtigheid”, aldus de gitarist. “En om een stem te zijn voor degenen die geen stem hebben. Ik zal proberen waardig te zijn – om die ridder in glanzend harnas te zijn.”

Brian May met Adam Lambert tijdens het ‘platinum’-jubileumconcert voor Koningin Elizabeth op 6 februari 2022

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jaarlijks brengt de Britse vorst de zogenoemde New Year Honours-lijst uit, waarop Britten staan die het afgelopen jaar van belangrijke betekenis voor het land zijn geweest. Het is de eerste keer dat koning Charles deze lijst publiceert.

Partner Content