PVDA ‘legt klacht neer tegen Tomorrowland-brug van Arne Quinze’

Arne Quinze poseert voor zijn kunstwerk tijdens Tomorrowland 2014 © BELGA

Kris Merckx, Antwerps provincieraadslid voor PVDA, heeft bij Binnenlandse Zaken een klacht ingediend tegen de One World-brug van kunstenaar Arne Quinze. De offerte voor de brug werd kunstmatig laag gehouden om te ontsnappen aan de Europese regels voor openbare aanbestedingen, zegt Merckx.

Het bericht staat in Gazet van Antwerpen.

Vorig jaar vierden de organisatoren van Tomorrowland het tienjarig bestaan van het dancefestival in Boom met een grote stunt: de One World-brug van kunstenaar Arne Quinze. Kris Merckx, provincieraadslid voor PVDA, verzette zich van in het begin tegen de subsidie van twee miljoen euro die het provinciebestuur daarvoor goedkeurde.

Nu gaat hij nog een stap verder. “We gaan klacht indienen bij Binnenlandse Zaken”, zegt hij in de krant. “De provincie werd bedrogen door ons een offerte voor te schotelen die te laag was, waardoor subsidiëring mogelijk werd en men zich niet aan de Europese regels moest houden. We willen dat ID&T, de firma achter Tomorrowland, die subsidie teruggeeft.”

“De oorspronkelijke raming van de brug was 9,46 miljoen euro. In de offerte was dat opeens gezakt naar 4,48 miljoen euro. Volgens de Europese richtlijnen is er geen openbare aanbesteding nodig onder de vijf miljoen euro. Nu blijkt dat de werkelijke kostprijs 6,65 miljoen bedraagt”.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content