Pussy Riot-dames onwel tijdens hun proces

© Reuters

De drie jonge vrouwen van de Russische punkrockgroep Pussy Riot, die terechtstaan voor een “punkgebed” tegen president Vladimir Poetin, hebben op de derde dag van hun proces medische hulp nodig gehad.

De drie jonge vrouwen van de Russische punkrockgroep Pussy Riot, die in Moskou terechtstaan voor een “punkgebed” tegen president Vladimir Poetin in februari, hebben op de derde dag van hun proces medische hulp nodig gehad. De drie dames werden onwel tijdens de zitting. Volgens een woordvoerder van de Chamovnitsjeski-rechtbank in Moskou zijn de vrouwen in staat om hun proces verder bij te wonen.

De zitting werd tijdelijk opgeschort. De advocaat van de vrouwen, Nikolaj Polozov, zei tegen persagentschap Interfax dat de vrouwen die al vijf maanden in voorlopige hechtenis zitten om 5.00 uur ’s ochtends moeten opstaan. Daarna worden ze verschillende uren in kleine, niet-geventileerde ruimten gehouden. Ook kunnen de zittingen meer dan twaalf uren duren.

De 22-jarige Nadjezjda Tolokonnikova, Marija Aljochina (24) en Jekaterina Samoetsevitsj (29) staan terecht voor “hooliganisme”. Ze riskeren zeven jaar cel. In februari bestormden ze samen met andere bandleden de Christus Verlosserkathedraal in Moskou en zongen er een protestlied tegen de kandidatuur van Vladimir Poetin bij de presidentsverkiezingen. In hun “punkgebed” riepen ze de maagd Maria op Rusland te verlossen van Poetin.

De verdachten houden hun onschuld staande. Ze menen geen misdrijf gepleegd te hebben. Ze zeiden enkel de politieke situatie in het land te willen verbeteren. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content