Pussy Riot-dames krijgen steun van Britse popsterren

© Reuters

Britse muzikanten, onder wie Pete Townshend en de Pet Shop Boys, hebben de Russische president Vladimir Poetin opgeroepen de Russische punkgroep Pussy Riot een billijk proces te geven.

In een open brief die donderdag in The Times staat, laten twaalf muzikanten zich verontwaardigd uit over de “groteske” beschuldigingen tegen de jonge vrouwen van Pussy Riot, die in februari in een kathedraal een “punkgebed” tegen Poetin zongen. “Dissidentie is een recht in een democratie en het is volkomen buiten proportie dat ze met zeven jaar cel bedreigd worden voor deze beschuldiging, die we als grotesk beschouwen (…)”, schrijven ze.

Onder de ondertekenaars zijn ook Jarvis Cocker van de groep Pulp, Alex Kapranos van de rockband Franz Ferdinand, Johnny Marr van de Smiths en de folkzangeres Corinne Bailey Rae. Nadejda Tolokonnikova (22), Ekaterina Samoutsevitch (29) en Maria Alekhina (24) worden gerechtelijk vervolgd omdat ze op 21 februari in de Christus Verlosserkathedraal in Moskou een “punkgebed” zongen getiteld “Maria moeder Gods, verjaag Poetin! “.

Poetin wordt donderdag in Londen verwacht. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content