Pukkelpopweide voorzien van extra gsm-masten

© Belga

Om overbelasting van het gsm-netwerk bij nieuwe crisissituaties te voorkomen, is de Pukkelpopweide dit jaar voorzien van 2 extra gsm-masten.

In samenspraak met de organisatoren van festivals en massabijeenkomsten heeft Belgacom een draaiboek opgesteld, voor het geval er zich een crisissituatie zou voordoen zoals de Pukkelpopstorm in Kiewit vorig jaar. “In een dergelijke uitzonderlijke situatie spelen we kort op de bal en wordt de capaciteit onmiddellijk uitgebreid om binnen een uur tot tien miljoen sms’en te kunnen versturen”, vertelt Belgacom-woordvoerster Frédérique Verbiest.

Extra voorzieningen

“Een andere afspraak met festivalorganisatoren is om via de lichtkranten en infopanelen de festivalgangers te informeren om in een crisissituatie via sms, Twitter of Facebook boodschappen te versturen. We hebben sowieso de capaciteit op alle festivals met extra antennes verdubbeld, want er worden meer sms’en verstuurd en mobiel internet is populair. Voor een gewoon gebruik is het bereik perfect op een festival”, aldus Verbiest.

Na het drama op Pukkelpop konden festivalgangers hun vrienden of familie quasi niet bereiken. “Bij Pukkelpop vorig jaar wilde iedereen telefoneren, maar dat is onmogelijk”, legt Verbiest uit. “Op een crisismoment grijpen alle mensen naar een gsm om te bellen, maar geen enkel netwerk kan dat aan. Daarom is een draaiboek opgesteld. Het versturen van sms’en heeft minder bandbreedte nodig. Op het festival is een team van Belgacom ter plaatse om indien nodig onmiddellijk in
te grijpen.”

Pukkelpop vindt plaats op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content