‘Pukkelpop is klaar voor de hitte’

© Belga

De toestroom van kampeerders voor het driedaagse muziekfestival Pukkelpop verloopt vlot. Aan de festivalweide heerst een gezellige drukte.

Pukkelpop 2012 gaat donderdag officieel van start en duurt tot en met zaterdag. Aan de festivalweide in Kiewit, nabij Hasselt, stroomden vandaag al de eerste kampeerders toe. Vanavond staat er in de boilerroom al een party geprogrammeerd.

“De toestroom van de Pukkelpoppers verloopt goed. Er is geen overrompeling. We hebben alle voorbereidingen goed kunnen treffen en houden met alle diensten, zoals politie, brandweer en het Vlaamse Kruis regelmatig veiligheidsvergaderingen”, verklaart zonechef van de politie Hazodi, Philip Pirard.

Het festivalterrein werd zoals ieder jaar nog eens gecontroleerd. Volgens brandweercommandant Bert Swijsen van Hasselt is Pukkelpop op dit moment het best gecontroleerde festival van België.

“De tenten en de bevestigingspunten zijn gecontroleerd door de firma zelf, een extern studiebureau en de brandweer. Alle tenten zijn gecheckt en goedgekeurd.Pukkelpop is ook klaar voor de hitte. Er liggen zo’n 16.000 zakjes met water en meer klaar. De zakjes worden uitgedeeld waar er wachtrijen zijn. Op het terrein zelf zijn er voldoende waterpunten. Voor een drankbon krijgen de mensen ook twee flessen van anderhalve liter water. De puntjes zijn op de i gezet, zowel op vlak van organisatie als van veiligheid. Via de sociale media en de lichtkranten werken we preventief door de mensen te adviseren voldoende te drinken, zonnemelk mee te nemen”, aldus burgemeester Hilde Claes.

Het hoofdterrein is uitgerust om een snelle evacuatie te kunnen doen. Daarnaast zijn de nooduitgangen met lichtballonnen goed zichtbaar. Het festivalterrein heeft een kleurrijk tintje door de bonte kleuren van de tenten. Op het terrein staan ook infozuilen om de festivalgangers raad te geven in geval van een noodsituatie. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content