Pukkelpop en Disco Naïveté presenteren showcase-avond op SXSW

VUURWERK © Marie Wynants

Pukkelpop organiseert samen met muziekblog Disco Naïveté een officiële showcase-avond tijdens het Amerikaanse showcasefestival South by Southwest. Onder meer Vuurwerk en BRNS verzorgen de line-up.

Pukkelpop en de populaire Belgische muziekblog Disco Naïveté zakken af naar South by Southwest-showcasefestival in Austin, Texas. Op woensdag 18 maart, de openingsavond van het befaamde vierdaagse festival, organiseren ze samen een officiële showcase-avond in Red 7, een van de belangrijkste clubs van de stad. Naast enkele internationale bands als Mew, Kate Boy, Juce en Rainy Milo treden ook de Belgische bands BRNS en opener Vuurwerk er op.

‘Veel bekende muziekblogs zoals Pitchfork en internationale festivals organiseren er hun eigen feestjes. Ook Jarri en zijn buzzblog Disco Naïveté hoste in het verleden al enkele succesvolle showcase-avonden en dit jaar gaan we samen met hem voor een spraakmakende show in Red 7’, zegt Chokri Mahassine in een persbericht.

South by Southwest biedt elk jaar de ultieme staalkaart aan van wat er leeft in de muziekwereld. Van oude rotten die zichzelf heruitvinden tot opkomend talent dat schreeuwt om ontdekt te worden. Vaak betekent het ook een springplank voor jonge wolven, zoals destijds voor Amy Winehouse, Diplo en Mumford & Sons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content