Pukkelpop dropt grote lading nieuwe namen

Een kleine greep uit het nieuwe aanbod: Snow Patrol, Mark Lanegan, Kate Nash, Die Antwoord, Goose en Deadmau5. En dat is allesbehalve alles.

Pukkelpop verrijkt z’n reeds rijkelijk gevulde affiche met een hoop nieuwe namen. Het wordt naar jaarlijkse gewoonte weer kiezen en steeds een beetje verliezen op de Hasseltse weide.

Bekendste onder de nieuwe namen is Snow Patrol. De Britse groep die vorig jaar de Pukkelpopweide de hit “Shut your eyes” woord voor woord lieten meebrullen, is dé headliner voor vrijdag. Pukkelpop viert ook de terugkeer van ouwe getrouwe Mark Lanegan, deze keer helemaal solo. Britse jonkvrouw Kate Nash neemt opnieuw plaats aan haar piano. De Canadese Deadmau5 moet met z’n live-act de danceliefhebbers verwennen. Daarnaast maakt Boys Noize zijn ‘special guest’ bekend, Erol Alkan zal het Boys Noize Records feestje onder stoom brengen.

Met De Jeugd van Tegenwoordig, Goose, The Black Box Revelation en Die Antwoord staan enkele curiositeiten op het programma. Goose keert sinds heel lange tijd terug op een podium, de meest elektronische der Kortrijkzanen komen nieuw materiaal voorstellen. De Jeugd van Tegenwoordig en The Black Box Revelation, die vorig jaar op zowat elk Belgisch festival stonden, spelen dit jaar op Pukkelpop één van hun zeldzame Belgische festivalshows. Bereid ook alvast enkele pertinente, existentiële of andere vragen voor, want je kan naar de Belgische première van dé hype van 2010, de Zuid-Afrikaanse hiphop/rave van Die Antwoord.

Er zakken ook ontzettend veel Belgen af naar Kiewit. The Tellers komen nummers uit hun in het najaar te verschijnen tweede plaat uitproberen. The Van Jets, Isbells, Mintzkov, Balthazar, Dez Mona hebben al een nieuwe plaat de wereld in gestuurd en zijn zo trots, dat ze dat ook op Pukkelpop willen laten merken. De ‘Belgische Beloften’ worden vertegenwoordigd door HRR-winnaar School is Cool en rondtrekkend heerschap The Bear That Wasn’t, maar ook door Vermin Twins, Harvey Quinnt, Netsky, Drums Are For Parades, Superlijm, VILLA, Eat Lions en The Sore Losers. België boven!

Traditiegetrouw ook veel beloftevolle buitenlandse nieuwkomers op de affiche. Indiepop krijg je van Avi Buffalo en Fanfarlo, folk van Stornoway en voor indierock moet je bij Band of Skulls en Surfer Blood zijn. Washed Out en Toro Y Moi zorgen voor dromerige chillwave. Ambassadeurs van ‘het experiment’ zijn dit jaar onder meer Flying Lotus, Holy Fuck en Jaga Jazzist.

Voor de volledige lijst met namen, verwijzen we graag naar de site van Pukkelpop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content