Pukkelpop – dag 3: Light Asylum: Een feest dat niet losbarstte

© Wouter Van Vaerenbergh

De Brooklynites van Light Asylum zetten een energieke prestatie neer in de Castello, maar kregen daar te weinig voor terug.

PLUS

James Murphy heeft LCD Soundsystem naar eigen zeggen ontbonden om zich meer toe te kunnen leggen op productiewerk. De titelloze nieuwste worp van het Amerikaanse synthpunkduo Light Asylum is één van zijn eerste productionele wapenfeiten. Deze band is wat ons betreft één van de ontdekkingen van deze Pukkelpop-editie. Ze dweept met Depeche Mode, Kraftwerk en New Order, en wordt aangevoerd door de imposante Shannonn Funchess – eerder in loondienst bij onder meer !!! en TV On The Radio. De zangeres bromde en schreeuwde er in ware Grace Jones-stijl op los. Funchess gelijkt overigens niet alleen qua stem op la Jones, ook haar uiterlijke verschijning heeft er wat van weg. Eén ding is zeker na deze sterke passage van Light Asylum: Murphy heeft er goed aan gedaan om LCD even opzij te zetten en deze band te helpen op de kaart te zetten; de wet van (James) Murphy klópt.

MIN

Light Asylum zette een energieke prestatie neer, maar kreeg daar amper iets voor terug. Het zichtbaar afgematte publiek stond erbij en keek ernaar. En tegen de zijkant van de Castello deed menig toeschouwer zelfs een namiddagdutje. Foei!

YOUTUBE-MOMENT
‘Skull Fuct’, dat dreef op de iconische drumbeat van New Order’s ‘Blue Monday’.

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content