Pukkelpop – dag 3: Four Tet: Laptoppie!

(23u10, Castello) Kieran Hebden mocht in allerijl opdraven om de afgelaste Hudson Mohawke te vervangen en stond met Four Tet als ‘live’ geboekt in de intussen om z’n braadtemperaturen beruchte Castello.


PLUSFour Tet stond ooit bekend als de roerganger van het ‘folktronica’-genre maar in werkelijkheid is de goedaardige Brit één van de meest veelzijdige producers in het niemandsland tussen house, folk, IDM en freewheelende psychedelica. Niet meteen gesneden koek voor beschonken festivalgangers aan het eind van hun latijn zou je denken, maar de man kan rekenen op hondstrouwe aanhang die gestaag en in variërende staat van ontbinding de Castello vulde. Hebden goochelde met vluchtige pling-plang-plong-klanken en liet z’n kwartslagbeats vakkundig kaatsen en botsen op de marihuanawolken in de nok van de tent.

MINJammer genoeg opteerde Hebden niet voor de liveformule van zijn maatje Caribou, met wie hij vorig jaar nog het podium deelde in de Gentse Vooruit. Geen band van vlees en bloed dus, maar Kieran in z’n uppie achter een batterij laptops, samplers en sequencers. Op de koop toe stonden simultaan elders op de wei groot dansgeweld als A-Trak, Dizzee Rascal en Magnetic Man geprogrammeerd. Toffe peer, die Kieran, en de aanwezigen vonden elke uit z’n machinerie opborrelende kronkel behoorlijk laptoppie, maar wij lieten we ons halfweg toch verleiden naar een minder intellectueel en gesofisticeerd aangelegde Pukkelpopapotheose.

Het YouTube-moment: De hele capaciteit van het gsm-netwerk werd vermoedelijk ingepalmd ter hoogte van het hoofdpodium

Jonas Boel Foto’s: Wouter Van Vaerenbergh

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content