Pukkelpop – dag 2: Vondelpark: Morrissey in slow motion

(14.40u, Castello) Een warm reverbtapijt in de Castello: Vondelpark – een kruising tussen D’Angelo, The Weeknd en The xx – deden met hun eerste passage op Pukkelpop naar meer smaken.


PLUS‘Het Britse antwoord op The Weeknd’, noemde The Guardian Vondelpark bij de voorstelling van hun eerste en enige ep, en de trouwe lezers van Gorillaz vs Bear – de hippere muziekblogs, zeg maar – weten dan wat ze mogen verwachten: lome r&b-beats, een klanktapijt van warme synths en in reverb gedrenkte, nauwelijks gearticuleerde vocalen – zanger Lewis Rainsbury deed ons nog het meest aan Morrissey in slow motion denken. Niet de sound waar je een festival mee inpakt als de zon op haar hoogst staat, maar uitstekende songs als Hipbone en California Analog Dream bleven moeiteloos overeind. De debuutplaat die in oktober zal verschijnen, staat met stip op ons verlanglijstje.

MINVoor een concert dat op sfeer moet teren, bleef de Castello vrij onverschillig onder zoveel reverb. De jongens leken ook weinig moeite te doen om daar verandering in te brengen, zorgden nauwelijks voor animo en rammelden hun bindteksten emotieloos af. Er is nog werk aan de live-act.

YOUTUBE-MOMENT Hipbone, een van die momenten waarop de sound helemaal klopte.

Geert Zagers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content