Pukkelpop – dag 2: Apparat Band: veelzijdige electropop

© Wouter Van Vaerenbergh

(19u05, Castello) DJ/producer Sascha Ring aka Apparat heeft zopas een live-band rond zich verzameld, die de melancholische pop van Sigur Rós deed samensmelten met de diepe bassen van James Blake.

PLUS

Ooit een begenadigd DJ en producer, nu een gedegen songsmid: Sascha Ring, ofte: Apparat. Niet dat de Berliner de elektronische scene helemaal vaarwel gezegd heeft, want de songs van zijn Apparat Band – vorig jaar gebundeld op debuutplaat ‘The Devil’s Walk’ – stoelen nog steeds op aan diepe bassen onderhevige mid-tempo techno. Maar ze klinken wel een pak veelzijdiger en kleurrijker dan zijn vroegere werk, met name door de melancholische zanglijnen van Ring en de sfeervolle viool-, xylofoon- en pianomelodieën van zijn Band. Sigúr Ros meets James Blake, zoiets.

De tjokvolle Castello lustte er wel pap van, en ging helemaal op in lang uitgesponnen stampers als ‘Ash/Black Veil’ en ‘Rusty Nails’ (van Modeselector, één van Ring’s vorige bands), en de griezelig mooie, ingetogen afsluiter ‘Black Water’.

MIN

De sfeer zat goed, maar de vocalen en gitaarpartijen van Ring werden bij momenten overstemd door de daverende bassen.

YOUTUBE-MOMENT Zanger Sascha Ring keek na de reguliere speeltijd even naar de zijkant van het podium, en smeekte bij zijn entourage om vijf extra minuten – en die kreeg hij. Het maakte duidelijk dat Apparat Band een beetje overweldigd was door de publieke respons, en daar heel graag nog een ’toegift’ voor wilde doen. En laat die toegift nu net het hoogtepunt zijn: ‘Black Water’.

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content