Pukkelpop – Dag 1: Snoop Dogg: Zomerfeest!

© Koen Keppens

(14.30u, Main Stage) ‘All these niggaz and all these hoes in here. Somebody here gon’ fuck!’ Zomerfeest in de vroege namiddag met Snoop Dogg.

PLUS
Vanaf het moment dat D O Double G het podium opstapte – op de tonen van Carl Orffs Carmina Burana, jazeker – was het duidelijk dat zijn populariteit niet evenredig was met zijn plaats op de affiche. Het – opvallend jeugdige – publiek wou er onder volle zon een feest van maken en liet dat ook horen. De heer Dogg gaf wat ze wilden: een aaneengeregen medley van hits als Drop It Like It’s Hot, P.I.M.P. en The Next Episode. Hoogtepunt was het van Wizz Kalifa geleende Young, Wild & Free dat tot op de achterste rijen werd meegezongen. Missie geslaagd: u heeft zich geamuseerd.

MIN
Covers als House of Pains Jump Around en fragmenten uit Katy Perry’s California Gurls maakten pijnlijk duidelijk dat hij sinds 2005 niets waarlijk relevant meer heeft uitgebracht. Nooit stond er minder dan tien man op het podium – inclusief twee daggerende danseressen, één Snoop Dogg-mascotte in pluchen pak met reuzegrote neppenis en een rare dansende opa. Snoop Dogg – of was het nu Snoop Lion? – is hoofdzakelijk een grap geworden. Al moet het gezegd: een heel goede grap.

YOUTUBE-MOMENT De drie 16-jarigen die ongevraagd hun boezem ontblootten zodra de camera hen oppikte voor het grote scherm. Nóg grappiger: de tientallen anderen die hun brassière alvast losser knoopten in de hoop opgepikt te worden. Snoop Dogg: hij maakt iets los bij de dames.

Geert Zagers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content