Pukkelpop – dag 1: Lianne La Havas: een welkome afwisseling

(20.20u, Club) Een uurtje onthaasting na een drukke dag Pendelpop: de bluesy soul van Lianne La Havas leende zich niet meteen voor een festival, maar was welkome afwisseling.

PLUSEen lieflijke look, een frivole présence en een fantastische stem: ze had het voorprogramma van Feist kunnen zijn, deze nominé van BBC’s Sound of 2012, waaraan de 23-jarige Britse haar carrièreboost te danken heeft. In de Club had ze een backing band bij om haar frêle stem wat meer kracht bij te zetten: geen overbodige luxe op een festival. Maar La Havas toonde wel één ding in songs als Forget en Gone: dat ze over een ronduit indrukwekkende stem én een charmante persoonlijkheid beschikt. We zien haar graag terug tijdens het clubseizoen.


MIN

Weinig volk, met een nauwelijks half gevulde Club, maar wel veel rumoer. Wat de verstilde hoogtepunten hadden moeten zijn – de fantastische single No Room For Doubt en het intieme Gone – ging ten onder aan het geroezemoes. Bijzonder spijtig, maar onoverkomelijk.


YOUTUBE-MOMENT
Het publiek dat poseerde voor de foto die La Havas vanop het podium maakte – ze wilde een herinnering aan haar eerste Pukkelpop. Charmant.

Geert Zagers Copyright foto’s: Koen Keppens
SETLIST Don’t Wake Me Up/Au Cinema/They Could Be Wrong/Final Form/No Room For Doubt/Age/Forget/Lost N Found/Gone/Is Your Love Big Enough

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content