Programma Reggae Geel volledig

Reggae Geel doet een laatste toevoeging. Onder meer Mavado, Busy Signal en Lutan Fyah vervolledigen de 32e editie.

Zin om eens geen snotvalling maar wel een vibe op te lopen? Reggae Geel biedt de oplossing! Het reggaefestijn is dit jaar toe aan z’n 32e editie en dat zullen we geweten hebben.

Belangrijkste nieuwe naam voor het hoofdpodium is conscious singjay Lutan Fyah, een man die op melodieuze wijze het onrecht in de wereld aankaart. Hij vervoegt op het hoofdpodium eerder aangekondigde namen als Bunny Wailer, de enige overlever van de originele Wailers, en Toots & The Maytals, grondleggers van de reggae as we know it.

In de Bounce (het tweede podium) vinden we twee leuke nieuwe namen. Mavado, topper in de dancehallscene, werkte al samen met Jay-Z en werd door Rolling Stone Magazine tot ‘Best Reggae Artist’ gedoopt. Busy Signal doet volgens de organisatoren voor reggae wat Gnarls Barkley voor de hiphop doet, hij plundert de muziekgeschiedenis en levert ze ietwat gemuteerd terug af.

Verder gaat Reggae Geel ook dit jaar weer op zoek naar nieuw soundsystem en mc talent, dat in de Bounce mag tonen wat ze waard zijn. Inschrijven kan via vi.be.

De vibe van Reggae Geel kan u dit jaar op 6 en 7 augustus catchen. Voor het zeer uitgebreide, volledige programma en meer info verwijzen we graag naar de site van Reggae Geel.

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content