Producer Andy Johns overleden

Producer en geluidstechnicus Andy Johns, die meewerkte aan Led Zeppelin’s album ‘IV’ en The Rolling Stones’ ‘Exile on Main Street’, is overleden op 61-jarige leeftijd. De doodsoorzaak is nog onbekend, maar Johns werd in het ziekenhuis opgenomen voor leverproblemen.

Stacey Blades, voormalig gitarist van hardrockband L.A. Guns, bevestigde Johns’ overlijden. Hij werkte met hem samen aan een nog naamloos project totdat Johns naar het ziekenhuis werd overgebracht. De producer leverde technische ondersteuning aan verschillende legendarische albums en producete werk van onder andere heavy metalband Cinderella en hardrockbands Van Halen en L.A. Guns.

Johns is de jongere broer van Glyn Johns, technicus bij Olympic Studios, waar The Rolling Stones hun eerste single opnamen. Andy Johns trad in de voetsporen van zijn oudere broer en begon zijn carrière als audiotechnicus bij dezelfde opnamestudio. Nog voor zijn negentiende verjaardag assisteerde hij Eddie Kramer, die werkte met grote namen als The Beatles, Led Zeppelin, The Rolling Stones en Kiss. (CS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content