Privéarchief Bob Dylan wordt overgebracht naar universiteit van Tulsa

© .

Volgens de Amerikaanse universiteit zal de verzameling met persoonlijke spullen, instrumenten en onuitgegeven muziekopnames gebruikt worden voor onderzoek, en op termijn bezichtigd kunnen worden.

Het privéarchief van folk- en rockicoon Bob Dylan (74) wordt overgebracht naar de universiteit van Tulsa, in de Amerikaanse staat Oklahoma. Dat melden de universiteit en de George Kaiser familiestiching.

Tot de collectie behoren manuscripten, persoonlijke spullen, notitieboeken, foto’s, instrumenten en film- en muziekopnames die nog niet werden gepubliceerd uit Dylans loopbaan van bijna 60 jaar.

Volgens de universiteit zal de verzameling gebruikt worden voor onderzoek, en zal ze in de toekomst ook via tentoonstellingen door het publiek bezichtigd kunnen worden. Volgens de krant New York Times bedraagt de inkoopwaarde 15 tot 20 miljoen dollar. Op de universiteit van Tulsa bevindt zich al een grote verzameling van spullen van folkmuzikant Woody Guthrie, die geldt als een van de voorbeelden van Dylan. Dylan verklaarde in een mededeling dan ook dat hij blij is dat zijn archief een nieuwe thuis heeft gevonden bij de archieven van Guthrie. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content