Prince verovert Amerikaanse albumhitlijst na plotse dood

Prince © REUTERS

Prince herovert de top van het klassement van de platenverkoop in de VS na zijn plotse dood donderdag. In de top 10 van de albums duikt het popicoon op met drie van zijn producties.

In de wekelijkse lijst die traditioneel zondag verschijnt, volgens cijfers van Nielsen Music, prijkt de Minneapolis Kid op 1 met het album “The Very Best of Prince” dat in 2001 verscheen. Daarna volgt “Purple Rain” uit 1984. “The Hits/The B-Sides”, een compliatie van drie albums en uit 1993, claimt de zesde plaats op.

Tidal

Een van de factoren voor dit succes is het feit dat fans het werk van de artiest moeilijk via streaming kunnen besluisteren. De platen van Prince staan enkel op Tidal, eigendom van rapper Jay-Z. Een dubbelslag aan de top van de Amerikaanse albumverkoop is zeldzaam. Rapper Nelly lukte dat als laatste toen hij in 2004 gelijktijdig de albums “Sweat” en “Suit” uitbracht. In de loop van zijn carrière verkocht Prince meer dan 100 miljoen platen. (Belga/LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content