Prince doet Werchter Boutique

Prince komt op zaterdag 10 juli naar Werchter Boutique. Als voorprogramma’s brengt hij Mint Condition en de legendarische funkbassist Larry Graham mee.

Prince, algemeen beschouwd als misschien wel de beste live-artiest van zijn generatie, komt op zaterdag tien juli naar Werchter Boutique. Het is al acht jaar geleden dat His Royal Badness ons land aandeed. In zijn voorprogramma zullen Mint Condition, een R&B-band uit Minnesota, en de legendarische funkbassist Larry Graham met Graham Central Station aantreden. Die laatste kan beschouwd worden als de uitvinder van de slapping-techniek, een speciale methode om basgitaar te spelen.

Het concert op de Werchterse festivalwei is een van drie Europese concerten die de 51-jarige Prince deze zomer zal spelen. Op vier juli zal hij present zijn op het Deense Roskildefestival, op negen juli in het Franse Arras en op tien juli dus in Werchter. Wie hem live aan het werk wil zien, moet er wel wat voor over hebben. Een kaartje in voorverkoop kost maar liefst 80 euro, een ‘Golden Circle’ ticket 120 euro. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf donderdag 22 april om 9u. De NMBS biedt voor 86 euro een all-inticket aan met trein- en busticket inbegrepen.

Het is al van 2002 geleden dat de kleine funkgod uit Minneapolis ons land nog aandeed. Hij speelde toen het Antwerpse Sportpaleis plat in het kader van zijn One Nite Alone … With Prince-tour. De vorige keer dat hij de wei van Werchter aandeed was op vier augustus 1990. In 2007 speelde hij nog een indrukwekkende reeks van 22 concerten in de Londense O2 Arena. Daar kwamen toen in totaal 440.000 toeschouwers op af.

Hier ziet u Prince aan het werk tijdens een concert in het Parijse Grand Palais in 2009:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content