Prince brengt twee nieuwe albums uit

© gf

Prince heeft twee nieuwe albums klaar voor release, waaronder één in eigen beheer. Wanneer beide langspelers uitkomen is niet bekend, maar lang zal dat (hopelijk) niet duren.

Prince draait op volle toeren. De zanger uit Minneapolis heeft momenteel zijn handen vol met de talrijke concerten (en verrassingsacts) op zijn drukke agenda. Daarnaast zijn er ook twee albums van het purperen legioen in aantocht. Dat weet de Amerikaanse krant Star Tribune die hem kon strikken voor een chatsessie. Naast het aangekondigde album met zijn band 3rdEyeGirl, Plectrum Electrum, heeft hij er ook een ingeblikt in eigen beheer, samen met producer Joshua Welton.

Wanneer de langspelers uitkomen, is niet bekend. Aangezien Prince de onvoorspelheid zelve is kan dat morgen, volgende week of evengoed in het najaar zijn.

De zanger tekende onlangs een nieuwe deal bij platenmaatschappij Warner Bros, 17 jaar nadat hun wegen uit elkaar gingen. Daardoor ondervindt hij opnieuw hoe lang het soms duurt vooraleer nieuw werk effectief ook uitkomt. ‘We should be able to make music and put it out now’, zegt hij hierover.

Door de deal is hij wel opnieuw eigenaar over heel wat van zijn oud werk, waaronder de albums ‘Dirty Mind’, ‘Controversy’ en ‘1999’. Er werd al aangekondigd dat een opgepimpte versie van ‘Purple Rain’ in een luxeversie zal heruitgebracht worden. Naast de twee albums zijn er ook nog andere projecten op til.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content