Primavera Sound vervolledigt indrukwekkende line-up

De leemte die nog restte op de affiche van Primavera Sound werd vandaag helemaal ingevuld. De festivalorganisatie kondigde een heleboel artiesten aan, waaronder Sufjan Stevens, Interpol, PJ Harvey, Einstürzende Neubauten, P.I.L en M.Ward.

Primavera Sound, dat van 25 tot 29 mei doorgaat in Barcelona, vult zo de indrukwekkende line-up nog wat verder aan. Eerder bevestigden al ondermeer Animal Collective, Yuck, DM Stith, Explosions In The Sky, James Blake, Mogwai en The National. Ook Perfume Genius, Suuns, Interpol, The Tallest Man On Earth, Fleet Foxes, Twin Shadow en The Flaming Lips zullen deze zomer op Primavera Sound te zien zijn.


Toch is dé blikvanger van het festival de langverwachte reünie van de Britpopband Pulp. De Britten,bekend van de monsterhit ‘Common People’ en een flightcase vol andere songs, zetten zo een punt achter de pauze die ze sinds 2002 inlassen. Maar het is geleden van 1996 dat de band nog in de originele bezetting optrad.

Pulp, onder leiding van Jarvis Cocker, speelt op Primavera Sound het eerste van een reeks reünieconcerten. Die tournee brengt de heren dus langs Primavera Sound in Barcelona. Maar ook de bezoekers van Isle Of Wight, Wireless Festival (London) en Melt Festival (Berlijn) zullen verblijd worden met de hereniging van Pulp.


Meer informatie over Primavera Sound 2011 vind je hier Meer informatie over de reünietournee van Pulp vind je dan weer hier

Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content