Preoccupations (voorheen Viet Cong) lost eerste single onder nieuwe groepsnaam

Viet Cong, nu dus Preoccupations. © gf

Preoccupations, formerly known as Viet Cong, heeft aangekondigd dat er op 16 september een nieuwe plaat aankomt. Het wordt de eerste sinds de naamsverandering. De debuutsingle, Anxiety, is nu al te beluisteren. En wel hier.

De Canadezen gingen in september 2015 op zoek naar een nieuwe noemer, nadat er kritiek werd geuit op de toenmalige groepsnaam Viet Cong, die verwijst naar de communistische guerrillagroep die tijdens de Vietnamoorlog ten strijde trok tegen de Amerikanen. In april veranderde de band zijn naam finaal in Preoccupations.

Preoccupations (voorheen Viet Cong) lost eerste single onder nieuwe groepsnaam

Het titelloze album van Preoccupations – een productie van Graham Walsh, die ook Viet Cong uit 2015 onder handen nam – zal negen songs bevatten die ‘allemaal over zeer specifieke dingen en gebeurtenissen gaan’, aldus frontman Matt Flegel. ‘Monotony beschrijft een saaie, op een doodlopend straatje eindigende job, Fever gaat over troost en Memory over waanzin en krankzinnigheid. Single Anxiety behandelt dan weer de veranderingen in de band.’

‘Alles rondom je kan veranderen zonder dat je zelf je koers wijzigt’, verklaart Flegel nog. ‘Je beste jaar kan tegelijkertijd je slechtste jaar zijn. Wat je doet vliegen, kan je ook helpen landen.’

De Preoccupations-plaat verschijnt op 16 september. Op 18 juni krijg je al een voorsmaakje in de Brusselse Beursschouwburg, en op 12 november wordt het album voorgesteld in de Botanique. (EL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content