Pré-listening (6): Styrofoam (en Eva Mouton)

Beluister Looking Glass Two Zero, de zesde track uit het nieuwe album van Arne Van Peteghem aka Styrofoam (release 18/10), en check in avant-première de bijhorende illustratie van Eva Mouton.

Bij wie is Styrofoam de titel van zijn nieuwe plaat Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers gaan halen? Yup, bij Elvis Costello, en meer bepaald diens klassieker This Year’s Girl. Of dat iets over de plaat zelf vertelt? Check zelf. Focusknack.be biedt dagelijks een nieuwe song uit het album in pre-listening aan, inclusief de illustratie van Eva Mouton én de bijhorende commentaar van de twee. Laat ons vooral weten wat u ervan vindt!

06 – Looking Glass Two Zero by Newsroom Roularta


Commentaar

Arne Van Peteghem (zanger): Net zoals nog wel een paar nummers, is ook deze track zwaar geïnspireerd door de zeven weken die ik in Hollywood doorbracht om aan deze plaat te werken. Het idee van een solitaire figuur die opstaat in een hyperdrukke, overvolle maar oppervlakkige stad waar niemand elkaar écht kent. Ik sta recht voor je maar je ziet me niet. Qua titel heb ik geprobeerd om het zo Bowie mogelijk te laten klinken.

Eva Mouton (illustrator): Toen deze prent af was, vreesde ik dat Arne ze wat te huismoederachtig ging vinden, met dat roodgeblokte tafellakentje. Bleek dat hij superenthousiast was en het meteen tot een van zijn lievelingstekeningen bombardeerde. Zo zie je maar dat er in elk hip manspersoon toch een klein beetje het hart van een gezellige huisvrouw zit.

Vorige nummers & illustraties
Carolyn
Get Smarter
Extra Careful
Kids On Acid
The Only One To Curse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content