Pré-listening (4): Styrofoam (& Eva Mouton)

Kids On Acid is de vierde track uit het nieuwe album van Arne Van Peteghem aka Styrofoam (release 18/10). Beluister en check in avant-première de bijhorende illustratie van Eva Mouton.

Bij wie is Styrofoam de titel van zijn nieuwe plaat Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers gaan halen? Yup, bij Elvis Costello, en meer bepaald diens klassieker This Year’s Girl. Of dat iets over de plaat zelf vertelt? Check zelf. Focusknack.be biedt dagelijks een nieuwe song uit het album in pre-listening aan, inclusief de illustratie van Eva Mouton én de bijhorende commentaar van de twee. Laat ons vooral weten wat u ervan vindt!

Beluister Kids On Acid, het vierde nummer uit Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers.

04 – Kids On Acid by Newsroom Roularta

Commentaar Arne Van Peteghem (zanger): Dit is simpelweg gezegd een nummer over bijbels, kinderen en drugs van het zwaardere type. Het is vanzelfsprekend volstrekt auto-biografisch. De drums op deze track werden gespeeld door Paul Cook van The Sex Pistols en dat is natuurlijk ongelooflijk cool. Die gast kan nog altijd niet écht spelen en toch klinkt het fenomenaal goed.

Eva Mouton (illustrator): Een van mijn lievelingsnummers. Eerst had ik een paar portretten getekend van mensen met gekke hoeden op hun hoofd. Ertussen stond een dino met een drol op zijn kop. Toen alle prenten ingeleverd waren, kreeg ik een heel voorzichtig telefoontje van Arne, om te zeggen dat hij echt heel blij was met alle tekeningen, maar dat hij misschien toch, als het kon en als het mocht, de dino wilde laten schrappen. De voorzichtigheid waarmee hij het aanpakte vond ik echt heel ontwapenend grappig. Ik hernam de prent en verzekerde Arne dat de dino terug naar een ander tijdperk was gekropen.

Vorige nummers & illustraties
Carolyn
Get Smarter
Extra Careful

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content