Pré-listening (2): Styrofoam (en Eva Mouton)

Beluister het tweede nummer uit het nieuwe album van Arne Van Peteghem aka Styrofoam (release 18/10) én bekijk in avant-première de bijhorende illustratie van Eva Mouton.

Vraag voor quizfanten: bij wie is Styrofoam de titel van zijn nieuwe plaat Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers gaan halen? Yup, bij Elvis Costello, en meer bepaald diens klassieker This Year’s Girl. Of dat iets over de plaat zelf vertelt? Dat oordeel laten we aan u over.

Styrofoam, né Arne Van Peteghem, zag het in elk geval groots. Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers moest een tijdloos elektronisch album worden, geïnspireerd op klassiekers als New Order, Kraftwerk en Depeche Mode. Exit Protools, enter co-producer en mixer Wally Gagel, (Eels, Muse, Folk Implosion),. Het duo trok naar de volledige gerenoveerde TTG/Wax studios in Hollywood, de plek waar bands als Velvet underground, Frank Zappa en Jimi Hendrix in de jaren zestig klassiekers hebben geschreven. Van Peteghem en Gagel mogen alvast deze een primeur op hun conto zetten: DS & DT is het eerste album dat er opgenomen en gemixt werd sinds de renovatie.

Er zijn pak fraaie namen die op de plaat te horen zijn: Sex Pistol Paul Cook levert een bijdrage op ‘Kids on Acid’, Alan Myers (Devo) drumt op ‘Believe Everything’ en Jimmy Eat World-zanger Jim Adkins is te horen op ‘Extra Careful’. En last but not least: Eva Mouton, dit jaar nog te gast onze zomerreeks ‘Generatie Nu’, zorgde bij elke song voor een schitterende illustratie.

Benieuwd? focusknack.be biedt dagelijks een nieuwe song in pre-listening aan, inclusief de illustratie van Eva Mouton én de bijhorende commentaar van de twee. Laat ons vooral weten wat u ervan vindt!

Beluister Get Smarter, het tweede nummer uit Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers.

Get Smarter by Newsroom Roularta


Commentaar Arne: Dit nummer is rechtstreeks geïnspireerd door de politieke en economische puinhoop die we de afgelopen drie jaar in België en de wijdere wereld hebben meegemaakt. Ik herinner me heel goed hoe ik in de studio in LA op de sofa het Belgische nieuws zat te checken en het geklungel van Leterme & co probeerde uit te leggen aan m’n Amerikaanse vrienden. Spijtig genoeg is de tekst nog altijd niet gedateerd.

Eva: Heel grappig wat je hier zegt, want op zich heb ik niet zo hard op de politieke boodschap gelet. Dat vind ik wel goed, dat een nummer politiek geëngageerd is maar ook op zichzelf kan staan. Nu ik erover nadenk: misschien moet ik de handstandmeisjes alsnog het gezicht van Leterme geven, wat denk je, Arne? Arne?

Beluister het eerste nummer Carolyn, met illustratie van Eva Mouton

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content