Postrock en indie boven op Dunk!festival

Het Dunk!festival bood in 2005 Zottegemse bands een podium en duurde slechts één avond. Zeven jaar later is het een heus festival van drie dagen en prijken er grote internationale postrockbands op de affiche.

Pg.lost, This Will Destroy You, Motek, Ef … het zijn maar enkele van de toonaangevende postrocknamen die het jonge festival op zijn palmares heeft. Wat ontstond als een inzamelactie voor een basketclub, groeide uit tot een volwaardig driedaags festival, dat doorgaat van 22 tot en met 24 april.


Ook dit jaar kiest Dunk!festival voor postrock, hoewel organisator Luc Lievens dit relativeert. “Het is niet enkel een postrockfestival, we noemen het liever een platform voor ‘muziek met een hoek af’. We trachten elk jaar een evenwicht te vinden tussen goede instrumentale muziek en andere indie-genres”, aldus Luc Lievens.


Bands om naar uit te kijken zijn Maybeshewill en God Is An Astronaut op vrijdag. Waar Maybeshewill kiest voor de hardere gitaarriffs en een snaredrum als een machinegeweer, zoekt God Is An Astronaut hogere sferen op met dromerige harmonieën. Ook Caspian, Our Ceasing Voice en Her Name is Calla behoren tot de bovenste plank van instrumentale rockmuziek. Belgische bands zijn er dit jaar minder, maar dat hoopt de Dunk! volgend jaar goed te maken.


Dat zo’n 40 procent van de bezoekers uit het buitenland komt, vindt Lievens fantastisch. “We hebben dit jaar zelfs een ticket in Mexico verkocht. Vorig jaar kwamen er mensen uit alle hoeken van Europa, van Noorwegen tot Spanje, van Groot-Brittannië tot Tsjechië”, vertelt de ‘kartrekker vanaf dag één’ aan de telefoon. “Enkel spijtig dat Friction Fest in Berlijn zowat onze hele (headliner)line-up kopieerde, want vorig jaar waren hier meer Duitsers dan mensen uit Zottegem.”


Dunk!festival heeft zijn prijzen dit jaar verhoogd – een dagticket kost 25€, een combiticket 60€ in voorverkoop – maar dit enkel om break-even te kunnen draaien. In het combiticket zit gratis camping, parking, ontbijt én koffie inbegrepen. Wie zin heeft, kan verkoeling zoeken in het zwembad van de Bevergemse vijvers.


Meer informatie en de volledige line-up vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content