Portishead curator van I’ll Be Your Mirror in New Jersy

© foto: Antosis Lamnatos

Portishead beheert de line-up van het ‘I’ll Be Your Mirror’-festival in New Jersy. Jef Magnum (Neutral Milk Hotel) zal hen daarbij bijstaan. I’ll Be Your Mirror is een gloednieuw concept van de organisatoren van All Tomorrow’s Parties.

Drie jaar na het verschijnen van hun gelauwerde album ‘Third’ treden de triphoppers van Portishead terug uit de schaduw. We wisten al dat de groep op 23 en 24 juli zou optreden als headliner van het I’ll Be You’re Mirror’-festival in het Alexandra Palace in Londen. Daarnaast spelen Beth Gibbons en consorten ook de rol van curator, waarbij zij bepalen wie optreedt en welke beelden getoond worden. ‘I’ll Be You’re Mirror’-festivals zijn een netwerk van muziek-, -film en kunstevenementen in metropolen overal ter wereld.

Nu raakte dus ook bekend dat de groep een tweede festival zal arrangeren, samen met Jef Magnum. Dat festival zal plaats vinden van 30 september tot 2 Oktober in Ashbury Park in New Jersy. Magnum zal er voor het eerst in tien jaar nummers van Neutral Milk Hotel voor een groot publiek brengen. Met Chavez, Shellac, Cults en The Album Leaf als voorlopig enige namen moet de line-up nog aangevuld worden. Maar de Londense affiche doet enkel het beste hopen: onder andere PJ Harvey, Grinderman, Beachhouse en Doom zullen op post zijn. In totaal treden dertig artiesten op, verspreid over twee dagen en evenveel podia.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content