Poppunt lanceert ‘carrièregids’ voor muzikanten en dj’s

© iStock

Poppunt, het Vlaams aanspreekpunt voor muzikanten en dj’s, heeft een leidraad voor de muzikale artiest anno 2014 gepubliceerd. Van een aankoop van het instrument tot het beheren van auteursrechten, elke stap die een muzikant of dj zal maken in zijn carrière wordt beschreven in de Poppuntgids 2014.

Sinds 2007 bracht Poppunt al de Muzikantengids uit, een vervlaamste versie van het Nederlandse orgineel. “Maar door de grote veranderingen in de muziekindustrie was er nood aan een update. De Poppuntgids 2014 is dus een nieuw boek waarin we volledig zijn uitgegaan van onze eigen sterkte”, zegt Jan Pauly, samen met Yannick H’Madoun de auteur van het boek.

Met het boek wil Poppunt de muzikanten en dj’s stap voor stap bijstaan in hun ontwikkelingsproces, zodat ze het ooit “kunnen maken” in de muziek. Van de keuze van het instrument tot het beginnen van een groep, het regelen van optredens en het beheren van de auteursrechten. Al deze facetten van de muziekindustrie komen aan bod. “We hebben het logisch traject van de artiest gevolgd”, zegt Pauly. Door het internet en de socialmediaplatformen en de democratisering van het opnamemateriaal is er tegenwoordig een “gigantisch overaanbod aan groepen, wat het ongelofelijk moeilijk maakt om op te vallen bij het publiek en in de sector”, zegt Pauly.

“Met dit boek willen we mee het verhaal rond de artiest schrijven, er mee voor zorgen dat er al een ‘buzz’ rond de artiest hangt zodat ze sneller zullen worden opgepikt door de media en het publiek.” De Poppuntgids 2014 is sinds maandag verkrijgbaar via de website van Poppunt of via de winkels van KEYMUSIC. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content