PonoMusic derde meest succesvolle crowdfundingproject via Kickstarter

Neil Young lanceerde 11 maart een crowdfundingproject op Kickstarter voor PonoMusic, zijn service voor digitale muziek van zeer hoge kwaliteit. Het project werd intussen afgesloten. Maar liefst 18.220 mensen investeerden meer dan 6 miljoen dollar in de service.

Young lanceerde PonoMusic als een antwoord op de slechte kwaliteit van mp3-bestanden en -spelers. Meer dan 18.000 mensen staan achter zijn project en investeerden in totaal 6.225.354 dollar via de crowdfundingwebsite Kickstarter. Daarmee is Pono het derde succesvolste project ooit op de website. Het project was van het begin al erg populair. Het doel van Neil Young was om 800.000 dollar bij elkaar te krijgen. Dat lukte hem al na 10 uur. Deze campagne is meteen het derde meest succesvolle project in de geschiedenis van Kickstarter.

Revolutie in digitale muziek

“Uit naam van Pono danken we jullie om muziek een stem te geven”, schreef Neil Young in een dankwoord. “Jullie hebben geholpen de weg vrij te maken voor een revolutie in digitale muziek. Kwaliteit speelt eindelijk een rol in de luisterruimte, zodat we eindelijk kunnen horen en voelen wat de artiesten gecreëerd hebben, op de manier dat zij het hoorden en voelden.”

PonoMusic bevat zowel het nieuwe audioformaat Pono, dat het mogelijk maakt om de muziek digitaal in hoogwaardige kwaliteit af te spelen, de PonoPlayer, de muziekspeler voor Pono-bestanden met een geheugen van 128 gigabyte, een online muziekwinkel en een applicatie om de muziekbestanden te beheren.

Op de speler zullen zo’n 1000 tot 2000 liedjes kunnen staan in hoge resolutie. De PonoPlayer zal ongeveer 399 dollar kosten. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content