Politie betrapt 24 drugsdealers tijdens eerste festivalweekend Tomorrowland

Tijdens het eerste weekend van Tomorrowland zijn 24 drugsdealers betrapt. Dat blijkt uit de cijfers van de federale politie en het Antwerps parket. 21 van hen werden rechtstreeks gedagvaard en zullen voor de rechtbank verschijnen op themazittingen later dit jaar, 3 dealers werden aangehouden en zitten in de cel.

Opvallend: bij de 24 dealers is er slechts één Belg. Verder werden er tien Nederlanders betrapt, zes Britten, drie Italianen, twee Amerikanen, een Spanjaard en een Duitser.

Drie van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Daarbij zit ook de Nederlandse actrice Imanuelle Grives, die na haar arrestatie met grote hoeveelheden drugs op zak verklaarde dat ze zich wilde voorbereiden op een rol als drugsdealer.

Daarnaast werden 231 festivalgangers betrapt met gebruikershoeveelheden drugs. Zij werden onmiddellijk beboet: 75 euro voor het bezit van softdrugs en 150 euro voor harddrugs. De organisatie verwijderde hen ook meteen van het terrein.

Over het hele weekend werden 820 xtc-tabletten, 139g cocaïne, 198g mdma, 9g cannabis, 1g hash, 153g ketamine en 54ml ghb verzameld. De politie nam ook zowat 17.000 euro in beslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content