Polé Polé Beach gaat dit jaar niet door

Polé Polé Beach Oostende © BELGA

Het driedaagse festival Polé Polé Beach, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond in Oostende, slaat een jaartje over. Door de nieuwe subsidieregeling van de stad Gent, kan het naast de editie tijdens de Gentse Feesten geen tweede ‘beach’-festival organiseren.

Na zestien jaar last Polé Polé Beach in Oostende een sabbatjaar in. Door een recent verminderde subsidie van het Gentse stadsbestuur, moet de organisatie een tandje bijsteken om een afgeslankte Pole Pole op de Gentse Feesten klaar te krijgen.

Net dit jaar wilde de organisatie uitpakken met een nieuw concept in Oostende. “Maar we hebben geen tijd om er een kwalitatief festival van te maken zoals we willen”, zegt mede-organisator Erik Costeur.

“Tot op vandaag zijn we bezig met ons festival op de Gentse Feesten te hertekenen. Al drie weken werken we dag en nacht aan een volledig nieuwe opstelling, nieuw podium, nieuw geluidsplan, enzovoort. Polé Polé Beach valt dit jaar één week na de Gentse Feesten en er is te veel overlap.”

Pole Pole Beach in 2015

Costeur zegt dat de beslissing om het festival in Oostende te schrappen, genomen werd “met een bloedend hart, maar in alle vriendschap met de stad Oostende”. De organisatie zegt dat er volgend jaar een nieuwe editie komt. Pole Pole Beach zou doorgaan van 1 tot en met 3 augustus. Pole Pole Gentse Feesten gaat door van 18 tot 27 juli.

Vorig jaar was het de eerste keer dat Polé Polé Beach de tenten opsloeg in de Oostende. Voordien vond het festival plaats in Zeebrugge. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content