Platenfirma EMI Belgium staat te koop

Muziekuitgever Universal Music zoekt een koper voor de Belgische afdeling van EMI, dat 30 werknemers telt. Het filiaal heeft onder andere Buscemi, Clouseau, Ozark Henry en Bart Peeters onder contract.

De muziekuitgever Universal Music Vivendi plant activa te verkopen met een geschatte waarde van meer dan 250 miljoen dollar. Vivendi wil de overname van zijn Britse concurrent EMI redden door massaal delen van die laatste onderneming te verkopen. De vorige eigenaar van de Britse firma, de investeerder Guy Hands, kan de miljarden aan leningen voor die aankoop niet langer betalen. Ook het Belgische filiaal, EMI Belgium, wordt mee in de etalage gezet.

EMI Belgium telt dertig werknemers en heeft onder anderen Buscemi, Clouseau, Ozark Henry, Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, Novastar en Zornik onder contract.

De verkoop van de Belgische afdeling past in de plannen van Universal om voor meer dan 250 miljoen dollar (203 miljoen euro) aan activa te verkopen. Die verkoop moet de Europese concurrentie-autoriteiten overtuigen om de overname van de muziekdivisie van EMI door Universal goed te keuren. Die Europese autoriteiten vrezen immers dat de combinatie van Universal en EMI te machtig zou zijn op de Europese markt.

CEO van EMI, Roger Faxon, schreef in een interne email aan zijn personeel welke delen van de muziekuitgever Universal precies voorgesteld werden verkocht te worden. Behalve EMI Belgium staan ook het Britse label Parlophone Records, dat Coldplay en Gorillaz huisvest, EMI Classics, Virgin Classics en de lokale afdelingen van EMI in Frankrijk, Tsjechië, Polen Portugal, Noorwegen en Zweden te koop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content