Placebo viert 20-jarig bestaan met nieuwe wereldtournee

© /

Om de 20-jarige release van hun debuutplaat te vieren, kondigde de Britse rockband Placebo zopas de datums aan van een nieuwe wereldtournee. De groep zal ook naar ons land afzakken op 19 november, meer bepaald in het Sportpaleis in Antwerpen. Tickets zijn vanaf deze week beschikbaar.

Het gelijknamige debuutalbum van Placebo dateert al van 1996 en dat wil de groep in de schijnwerpers zetten met een nieuwe wereldtournee. Van 13 november tot 15 december zal de rockband de wereld rondtrekken voor tal van concerten, voornamelijk in Europa. Placebo speelt ook een concert in het Sportpaleis in Antwerpen op 19 november. Datums voor in 2017 worden later nog bekend gemaakt.

Frontman Brian Molko geeft mee in een statement dat de groep de sets anders gaat aanpakken dan gewoonlijk. ‘Laten we zeggen dat er nummers in de sets gaan zijn die we gezworen hebben nooit meer te spelen’, aldus Molko. ‘Ik denk dat het tijd wordt dat we erkennen dat er veel nummers zijn die fans graag willen horen. Ze zijn erg geduldig geweest aangezien we bijna nooit ons meest succesvolle materiaal brengen. Een tour voor ons 20-jarige jubileum lijkt me een geschikt moment.’

De algemene verkoop van de tickets start deze vrijdag (18 maart). Er zijn ook tickets twee dagen eerder beschikbaar op Ticketmaster zodat fans hun tickets al op voorhand kunnen bestellen.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content