Pixies kondigen tour en nieuw materiaal aan

Pixies: Joey Santiago, Black Francis, David Lovering © .

De legendarische Amerikaanse rockgroep Pixies heeft aangekondigd nieuw materiaal te zullen voorstellen tijdens een tour in Noord-Amerika. Meer optredens zouden volgen, maar het is nog niet duidelijk of ook Europa zal worden aangedaan.

De legendarische Amerikaanse rockgroep Pixies werkt aan nieuw materiaal en gaat bovendien opnieuw touren in Noord-Amerika. Dat heeft de band aangekondigd.

Op de website van de band worden zestien plaatsen in de Verenigde Staten vermeld waar Pixies tussen begin mei en eind juni 2015 zullen optreden.

Enkele gloednieuwe Pixies-songs, die de voorbije maanden geschreven werden, zullen tijdens die tournee ook voor het eerst live worden gespeeld, zo meldt de band uit Boston nog.

Nog optredens aankondigen

Volgens de mededeling zullen er later nog meer optredens worden aangekondigd, maar of de groep ook naar Europa komt, is nog niet duidelijk.

Tijdens de nieuwe concertreeks zullen de vaste Pixies-leden overigens opnieuw een beroep doen op de diensten van de bassiste Paz Lenchantin. Ook vorig jaar tourde zij al samen met Black Francis, Joey Santiago en David Lovering. De originele bassiste van de band, stichtend Pixies-lid Kim Deal, is in juni 2013 immers opgestapt.

Indie Cindy

De rockgroep Pixies bracht vooral in de tweede helft van de jaren tachtig enkele intussen klassiek geworden platen uit, zoals “Surfer Rosa” en “Doolittle”. Begin de jaren negentig viel de band uit elkaar, maar in 2004 volgde er een reünie. De voorbije twee jaar heeft de band nog meer dan 120 keer opgetreden, tijdens een tournee die uiteindelijk gevolgd werd door de lancering van “Indie Cindy”, het eerst studioalbum van Pixies in meer dan twintig jaar. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content