Pinkpop strikt The Cure

The Cure staat dit jaar op de affiche van het Nederlandse Pinkpop-festival. Het is organisator Jan Smeets zelf die het bericht wereldkundig maakte met een tweet.

The Cure staat dit jaar op de affiche van het Nederlandse Pinkpop-festival. Het is organisator Jan Smeets zelf die het bericht wereldkundig maakte met een tweet: “Ik bevestig het gewoon zelf maar: The Cure staat op Pinkpop!”

Pinkpop staat dit jaar geprogrammeerd op 26, 27 en 28 mei. Eerder bevestigden Bruce Springsteen en Soundgarden hun komst naar het Nederlandse Landgraaf.

The Cure, dat via de officiële website meldde dat het in 2012 opnieuw ging touren in Europa, houdt ook halt op het Zweedse Hultsfred-festival en Duitse festivals Southside en Hurricane. Of The Cure ook ons land aandoet, is niet bekend.

De Britse band rond de charismatische zanger Robert Smith brak in 1979 door met het album ‘Three Imaginary Boys’. ‘A Forest’, ‘Why Can’t I Be You’, ‘The Lovecats’, ‘Killing an Arab’ en ‘Lullaby’ zijn slechts enkele van hun vele hits. Onlangs brachten ze een livealbum van hun passage op het Britse Bestival uit. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content