Pinkpop strikt Green Day als eerste headliner

© Reuters

Pinkpop kan officieel de eerste naam voor de 48e editie bekend maken. De Amerikaanse punkrockband Green Day zakt in 2017 af naar Landgraaf.

Gisteren nog op het podium van de Rotterdamse Ahoy, vandaag op de affiche van Pinkpop: Nederland is de Amerikaanse punkrockers duidelijk goedgezind. In oktober bracht Green Day hun twaalfde studioalbum ‘Revolution Radio’ op de markt, een plaat die meteen hun comeback (mét bijhorende tour) moest markeren. Op 2 februari staan Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt en Tré Cool in Vorst, en het is niet ondenkbaar dat de band ook Belgische festivals zal trakteren op hun aanwezigheid.

Green Day heeft inmiddels wereldwijd meer dan 75 miljoen albums verkocht en is bekroond met vijf Grammy Awards. In 2015 is de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en tijdens de 2016 EMA’s ontving de band van MTV de Global Icon Award voor hun bijdrage aan de rockmuziek in de afgelopen twintig jaar.

Pinkpop 2017 vindt weer vertrouwd plaats tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop van de Pinkpop start op zaterdag 11 maart 2017

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content