Pinkpop klokt af op 60.000 bezoekers

Pinkpop sloot zondagavond af met zowat 60.000 bezoekers. Hoofdact was de Amerikaanse punkrockgroep Green Day, die een strakke show neerzette. De volgende editie wordt opnieuw tijdens het Pinksterweekend georganiseerd.

Het muziekfestival Pinkpop zal volgend jaar weer met Pinksteren worden georganiseerd. Dat schrijft de lokale krant De Limburger op zijn website. Het festival in het Nederlandse Landgraaf, aan de Belgische grens, sloot zondagavond af met zowat 60.000 bezoekers. Dat is een derde minder dan in 2012, toen er bijna 80.000 festivalgangers afzakten.

Volgend jaar viert Pinkpop zijn 45ste verjaardag. De organisatie kiest daarom voor een terugkeer naar de traditie, dus naar het verlengde pinksterweekend van 7, 8 en 9 juni. Dit jaar viel Pinksteren heel vroeg op het jaar, waardoor tal van rockgroepen nog niet in Europa aan het toeren waren. Het festival werd daarom verhuisd naar de voorbije drie dagen. Toppers op de affiche waren Queens of the Stone Age, The Killers en Kings of Leon.

De Amerikaanse punkrockgroep Green Day, die een strakke show neerzette, sloot af. Ook de Belgische groepen waren sterk vertegenwoordigd, met Netsky, die vrijdag al mocht aandraven, Trixie Whitley, Puggy en Triggerfinger, met drummer Mario Goossens en bassist Paul van Bruystegem in roze tenue. Het rocktrio met frontman Ruben Block maakte overigens een goede beurt. 3 Voor 12, het alternatieve popmuziek platform van de VPRO, gaf de Antwerpenaars een topscore van 8,5. Dat is evenveel als Queens Of The Stone Age, een van de hoogtepunten van het festival.

‘Het was Pinkpop zoals Pinkpop moet zijn’, blikte organisator Jan Smeets terug. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content