Pinkpop doorstaat warme tweede dag

© Maurice van Bruggen, Wikicommons

De 65.000 bezoekers zondag op Pinkpop hebben de tropisch warme eerste pinksterdag goed doorstaan.

Volgens de organisatie zorgden de hoge temperatuur en brandende zon niet voor grote problemen. “Het gaat goed. Er zijn natuurlijk wel wat flauwvallers en mensen met een zonnesteek, maar geen grote aantallen”, zei een woordvoerder.

Zoals voorspeld was het zondag tegen de 30 graden in het Nederlandse Landgraaf. Werden de bezoekers zaterdag nog beschermd door de bewolking, op de tweede festivaldag scheen de zon nietsontziend op het festivalterrein. Op het heetst van de dag kropen mensen samen in elk schaars streepje schaduw dat te vinden was. Als ze tenminste niet per se bij een van de twee buitenpodia of in de bloedhete tent een optreden wilden zien.

Het nieuwe, vierde podium bewees deze 45e Pinkpop-editie meteen zijn dienst. Stage 4, een intiem podium buiten het officiële festivalterrein, bood bezoekers een welkome plek uit de zon. In de open tent staat maar drie keer per dag een beginnende act, maar de hele zondag stond het onder de overkapping vol met mensen.

Aan de dringende oproep van de organisatie om vooral goed te drinken en smeren, werd massaal gehoor gegeven. Bij de drie stands waar het hele weekend gratis drinkwater wordt verstrekt, stonden ellenlange rijen. Ook bij het toilethok waar gratis zonnebrandcrème ligt, was het de hele zondag dringen.

Recordafzet water

Bij voorbaat was al extra water ingeslagen en een woordvoerder van het festival rekent dit jaar op een recordafzet. Het hoogtepunt lag in 2012 op 65.000 liter. Naar verwachting gaat er dit Pinkpopweekend meer dan 75.000 liter gratis water doorheen. Ook wordt er opvallend meer frisdrank verkocht.

Na optredens van onder meer Limp Bizkit, The Kooks en Ed Sheeran sluiten de Arctic Monkeys de tweede Pinkpopdag af. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content