Philip Glass in de remix

Het remixalbum van het werk van componist Philip Glass is een feit. De invloedrijke minimalistische componist viert zijn 75e verjaardag met een remixalbum op instigatie van Beck.

Het langverwachte album werd eindelijk officieel gemaakt. ‘Rework: Philip Glass Remixed’ bestaat uit twee CD’s waarop Beck en anderen de composities van de minimalist Glass stevig onder handen nemen. Het project werd naar verluidt geïnspireerd door de discussies die Beck, de alternatieve rocker uit LA, voerde met de componist. Het is een van de vele projecten naar aanleiding van Glass’ verjaardag.

Eind oktober zal het album te verkrijgen zijn via Orange Mountain Music, Ernest Jenning en The Kora Records. Beck doet een bijdrage met de track ‘NYC: 73-78’ en ook Tyondai Braxton, My Great Ghost, Dan Deacon, Memory Tapes en Peter Broderick maken ruim gebruik van verschillende muziekstukken.

Glass schreef een leven vol met symfonieën, opera’s en filmmuziek. Hij kreeg drie keer een Oscarnominatie voor zijn werk voor ‘Notes on a Scandal’ (2006), ‘The Hours’ (2002) en ‘Kundun’ ( 1997). In 1998 kaapte hij een Golden Globe weg voor de filmmuziek van ‘The Truman Show’.

Zijn repetitieve muziek bracht avant-garde tot het mainstreamniveau. Niet in het minst door zijn samenwerkingen met populaire artiesten als Mick Jagger, Paul Simon, David Bowie, Lou Reed, Brian Eno en Bjork.

Het verjaardagsfeestje blijft maar duren. De heropvoering van zijn opera ‘Einstein on the Beach’ uit 1976 is sinds maart al bezig aan een wereldwijde tournee. (CB)

Tracklist ‘Rework: Philip Glass Remixed’:

Disc 1:

‘Music in Twelve Parts, Part 1’, My Great Ghost
‘Rubric (Remix)’, Tyondai Braxton
‘Knee 1 (Remix)’, Nosaj Thing
‘Alight Spiral Ship (Philip Glass Remix)’, Dan Deacon
‘Warda’s Whorehouse Inside Out Version’, Amon Tobin
‘Etoile Polaire: Little Dipper’, Silver Alert
‘Floe ’87 (Remix)’, Memory Tapes
‘Opening From Glassworks’, Cornelius 3


Disc 2:

‘NYC: 73-78’, Beck
‘Protest (Remix)’, Jóhann Jóhannsson
‘Mad Rush Organ (Remix), Pantha du Prince
‘Island (Remix)’, Peter Broderick

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content