Phil Spector produceert nog eens

De man die de Wall of Sound uitvond en die momenteel een celstraf van 19 jaar uitzit, produceerde het debuut van zijn vierde wederhelft, Rachelle Spector.

Phil Spector, die van de rechter 19 jaar in een Californische kerker moet doorbrengen, heeft voor het eerst in 30 jaar nog eens helemaal alleen een volledig album geproduceerd. De eer is weggelegd voor het debuutalbum van zijn 29-jarige vrouw, Rachelle Spector.

U vraagt zich wellicht af of Spector achter de tralies over mengpanelen en dergelijke beschikt. Neen dus. Spector produceerde Out of My Chelle (wat een titel!) tussen 2007 en 2009, de periode waarin hij tot tweemaal toe terecht stond voor de moord op actrice Lana Clarkson. De laatste keer dat Spector een album probeerde te produceren was in 2003. Hij begon toen aan Silence is Easy, het tweede album van Starsailor, maar moest omwille van artistieke meningsverschillen zijn poging staken.

De legendarische producer van onder meer The Beatles, The Ronettes, The Ramones en Leonard Cohen verlaat op deze plaat naar eigen zeggen zijn kenmerkende Wall of Sound. Hij ruilt de muur in voor 10 ‘mainstream adult pop’ nummers. ‘Rachelle is fantastic,’ oordeelt Spector. Wij durven dat na het horen van de eerste single staalhard te ontkennen. In één woord? Eurosong.

Over het huwelijk tussen Spector en zijn vierde vrouw werd en wordt door kwatongen lustig gespeculeerd. Onlangs ontkende Rachelle, die na de veroordeling van haar man aan het hoofd van zijn financieel imperium kwam te staan, de geruchten dat hun huwelijk een puur zakelijke aangelegenheid zou zijn. ‘Ik ben geen gold digger, we hebben al verschillende keren seks gehad,’ verzekerde ze ons in een interview met AP. Of haar openhartigheid over zijn bedprestaties de geruchten voorgoed de kop zal indrukken, is nog maar de vraag. Dat Spector de muzikale carrière van zijn bedpartner tracht te lanceren, gooit ook niet bepaald zand in de tandwielen van de geruchtenmolen.

Trouwens, als een man die werkte met John Lennon, George Harrison en Leonard Cohen onderstaand fragment fantastisch noemt, dan twijfelen wij aan de mentale gezondheid van die man.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content