Phil Rudd van AC/DC pleit schuldig aan doodsbedreiging

Phil Rudd, bij het verlaten van de rechtszaal © /

Phil Rudd, de drummer van de Australische rockband AC/DC, heeft voor een rechtbank in Nieuw-Zeeland schuldig gepleit. Hem wordt drugsbezit en het uiten van doodsbedreigingen ten laste gelegd.

De 60-jarige drummer had eerder altijd verklaard onschuldig te zijn.

Phil Rudd moest zich voor het Tauranga District Court verantwoorden omdat hij op 26 september vorig jaar een leverancier zou gebeld hebben die drie jaar voor hem had gewerkt. Volgens de aanklacht dreigde hij ermee de man en zijn dochter om te brengen. Bij een huiszoeking die daarop plaatsvond, vond de politie op 6 november ook nog eens 0,71 gram methamfetamine en 130 gram cannabis. Aanvankelijk was de drummer ook beschuldigd van poging tot het inhuren van een huurmoordenaar, maar bij gebrek aan bewijs besloot het parket die aanklacht te laten vallen.

Waarom Rudd zo kwaad was op de man is volgens de Nieuw-Zeelandse pers niet duidelijk. Volgens de New Zealand Herald was hij ontstemd toen zijn solo-album in augustus flopte, en hij had nadien enkele mensen ontslagen, onder wie het slachtoffer van zijn latere doodsbedreigingen.

Op doodsbedreiging staat in Nieuw-Zeeland een maximumstraf van zeven jaar cel. Rudd, die momenteel op borgtocht vrij is, zal op 26 juni het vonnis van de rechter te horen krijgen. Hij was in 1983 naar Nieuw-Zeeland verhuisd, waar hij eigenaar is van een café dat de naam Phil’s Place draagt.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content