Pharrell Williams laat nieuwe clip ‘Marilyn Monroe’ op fans los

© Reuters

Het trademark hoedje en een heleboel bevallige danseressen, dat zijn de voornaamste ingrediënten van de nieuwe clip van Pharrell Williams voor zijn nummer ‘Marilyn Monroe’.

Het trademark hoedje en een heleboel bevallige danseressen, dat zijn de voornaamste ingrediënten van de nieuwe clip van Pharrell Williams voor zijn nummer ‘Marilyn Monroe’.

Pharrell Williams komt aangelopen en staat plots op een evenwel futuristische als goedkope set, die perfect uit een geslaagde B-film had kunnen komen. Een Marilyn Monroe-figuur met bruine huidskleur in een jurk van gebroken wit staat in sterk contrast met de achterliggende sterrenhemel en volle maan. Strijkers – van legendarische soundtrackcomponist Hans Zimmer nota bene – zorgen voor de nodige kitscherig-dramatische meligheid. Net wanneer hij haar probeert te omhelzen, gaat ze in rook op. Pharrell wordt wakker en zegt één woord: “Different”.

Opeens wordt alles inderdaad anders. Het nummer verandert in een glijdende dansplaat en de strijkers van Hans Zimmer worden meeslepend volwassen. Je ziet een navel, een gouden, vagina-achtig object en een heuvellandschap van booties in flashy aerobicpakjes. Pharrell rijdt rond op zijn lage BMX-fiets en begeeft zich naar een dansstudio, waar flexibele danseressen hem opwachten.

Kleurenschema’s en decors wisselen elkaar in snel tempo af. Je keert terug naar de oorspronkelijke set. Daarna bevind je je achter de schermen, waar Williams met een resem dames in een confettiregen danst. Dit alles onder begeleiding van Hans Zimmer’s Inception-achtige strijkers.

In ‘Marilyn Monroe’ bezingt Pharrell Williams de superioriteit van het meisje van zijn dromen. Hiervoor haalt hij naast Monroe ook Cleopatra en Jeanne d’Arc aan. Het nummer staat op zijn nieuwste plaat ‘G I R L’, die – volgens Williams zelf – “feestelijke en dringend” is. Door de nieuwe clip, snap je als kijker en luisteraar wat hij hiermee bedoelt. (SR)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content