Pharrell Williams en Hans Zimmer voorzien Oscars van muziek

Bij de jaarlijkse uitreiking van de Oscars hoort altijd een muzikaal gedeelte en volgend jaar zullen N.E.R.D.-zanger Pharrell Williams en filmcomponist Hans Zimmer dit voor hun rekening nemen.

Voor beide heren is het de eerste keer dat ze zullen meewerken aan de Oscarshow. Op 26 februari 2012 vindt de 84ste uitreiking van de filmprijzen plaats in Hollywood en zal het duo aantreden als muziekadviseurs. Of hiphopzanger en songwriter Williams en filmcomponist Zimmer samen muziek zullen schrijven voor de Academy Awards is nog niet bekend. Wel zeker is dat acteur Billy Cristal zal optreden als gastheer van de avond.

Hans Zimmer kreeg zelf al eens een Oscar in 1994 voor zijn soundtrack bij de Disneyklassieker The Lion King. Vorig jaar was hij ook genomineerd met zijn score voor Inception, maar greep hij uiteindelijk naast de prijs. Pharrell Williams is wel een drievoudig Grammywinnaar, maar slaagde er nog nooit in een Oscar te winnen.

Het zou trouwens niet de eerste keer dat beide muzikanten samenwerken. Voor de animatiefilm Despicable Me maakten Williams en Zimmer al samen de soundtrack. Bekijk hier nog eens de track Minion Mambo waar naast Williams ook rapper Lupe Fiasco een gastrolletje heeft. (TG)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content