Pharrell Williams en Ed Sheeran grote winnaars BBC Music Awards

Tijdens de eerste BBC Music Awards sleepte Ed Sheeran de prijs voor beste Britse artiest in de wacht. Pharrell Williams werd uitgeroepen tot beste internationale artiest en zijn nummer Happy werd song van het jaar.

De grootste winnaar, Pharrell Williams, was ook meteen de meest opvallende afwezige. Hij was druk bezig met de opnames van de Amerikaanse versie van The Voice en kon dus niet aanwezig zijn bij de eerste uitreiking van de BBC Music Awards. Via een satellietverbinding liet hij toch zijn stem even horen. Hij noemde het succes van Happy ‘vreemd’ en ‘onverklaarbaar’.

Pharrell Williams en Ed Sheeran grote winnaars BBC Music Awards
© Reuters

Ed Sheeran bedankte zijn fans voor de overwinning. ‘Bedankt om een album te kopen, tickets voor mijn shows aan te schaffen, mijn muziek via YouTube te streamen, gewoon zomaar naar mijn muziek te luisteren. Ik had altijd gedacht dat mijn carrière zou ophouden na één album, dus de ontdekking dat ik het langer dan dat kan volhouden is het hoogtepunt voor mij,’ aldus de tevreden winnaar.

Er waren ook heel wat optredens tijdens de show van onder andere One Direction, Take That, Coldplay, Paloma Faith en Tom Jones, Catfish, Clean Bandit en natuurlijk Ed Sheeran.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content