Pegi Young, zangeres en ex-vrouw van Neil Young, overleden

Pegi en Neil Young in 2012. © Belga Image

Pegi Young, singer-songwriter en gewezen vrouw van Neil Young, is op 66-jarige leeftijd overleden. Ze streed al een jaar tegen kanker.

De muzikante stierf op nieuwjaarsdag, omringd door familie en vrienden, zo klinkt het donderdag op haar officiële Facebookpagina.

Neil en Pegi Young waren 36 jaar getrouwd en werden in de muziekwereld lang beschouwd als een droomkoppel, maar gingen in 2014 uit elkaar. Ze hebben twee kinderen samen.

Pegi Younghttps://www.facebook.com/pegiyoung/https://www.facebook.comFacebook1

With great sadness, we confirm that on January 1st, after a yearlong battle with cancer, Pegi Young – mother,…

Geplaatst door Pegi Young op Woensdag 2 januari 2019

rich1.0https://www.facebook.com/pegiyoung/posts/2677401792285035552

Pegi Young zou de inspiratiebron zijn geweest van enkele liefdesliedjes van Young. Zo beschreef hij haar in het nummer Unknown Legend als een serveerster die hij had ontmoet: ‘I used to order just to watch her float across the floor’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zelf bouwde Pegi ook een muziekcarrière uit, en is ze mede-oprichter van de Bridge School, een school voor kinderen met een beperking in Californië. Samen met haar ex-man organiseerde ze jaarlijks een benefietconcert voor de school, dat een hoogtepunt werd in de Californische muziekscene.

Pegi was de tweede vrouw van Neil Young. Sinds vorig jaar is hij getrouwd met de Amerikaanse actrice Daryl Hannah, bekend van onder meer Kill Bill.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content