Peeters: ‘We zullen illegale verkopers Adele-tickets klissen’

© gf

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) maakt zich sterk dat de illegale doorverkopers van Adele-tickets geklist kunnen worden op basis van onderschepte, nieuwe informatie.

Dat stelt de minister in een mededeling naar aanleiding van een spoedoverleg dat op zijn kabinet plaatsvond met vertegenwoordigers van de sector van de ticketverkopers en de Economische Inspectie, naar aanleiding van het dossier van de Adele-tickets.

“Aan woekerprijzen tickets doorverkopen, is illegaal in België. Malafide handelaars mogen weten dat we onze acties om hen te vatten op een versterkte manier zullen voortzetten. Een andere problematiek zijn de namaaktickets. Personen die op basis van een vals (en te duur) ticket een plaats claimen, zijn dubbel slachtoffer. Op basis van onderschepte, nieuwe informatie kunnen we in het dossier van de Adele-tickets nu stappen zetten en illegale doorverkopers klissen”, aldus de mededeling/

De Britse zangeres Adele geeft in juni enkele concerten in België, die in een mum van tijd uitverkocht waren. Niet veel later werden er tickets aangeboden tegen woekerprijzen, wat verboden is.

De minister kondigde aan dat op basis van onderschepte informatie zal worden overgegaan overgegaan tot de identificatie en mogelijke vervolging van een aantal Belgische doorverkopers die hun tickets op de Belgische markt doorverkochten.

Moeilijke regelgeving

Kris Peeters heeft de Economische Inspectie de opdracht gegeven te onderzoeken welke gerechtelijke stappen mogelijk zijn. Voorts vroeg hij de inspectie de controles bij concerten en optredens de komende maanden te intensifiëren. De Economische Inspectie moet ook nagaan of er in de buurt van optredens geen parallelle verkopen plaatsvinden, en of er namaaktickets worden aangeboden. Bij inbreuken zal systematisch een PV worden opgesteld. Ook zal worden nagegaan of de bekende online platformen, waar op legale wijze tickets worden aangeboden, niet strijdig zijn met de Belgische regels. De regels bepalen onder meer dat op ieder ticket de verkoopprijs dient meegedeeld te worden.

Peeters erkende ook dat moeilijk opgetreden kan worden tegen websites met hoofdzetel in het buitenland. Zo heeft Nederland een andere regelgeving dan België. “Komende maandag heb ik daarom een gesprek met mijn Nederlandse collega minister Henk Kamp, om het probleem van de parallelle verkoop van tickets vanuit Nederland aan te kaarten”, kondigde de minister nog aan.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content