Paul Weller op dvd: Wervelend

Sinds Paul Weller de kaap van de vijftig heeft gerond verkeert hij opnieuw in bloedvorm. Getuige de dubbele dvd: een 26 songs tellende compilatie van de optredens hij in 2010 ten beste gaf in The Royal Albert Hall. Én de interessante docu over de elegantste aller punkers.

Paul Weller ***
Live At The Royal Albert Hall 2010 / Find The Torch, Burn The Plans
Rock
V2

Sinds Paul Weller de kaap van de vijftig heeft gerond – zelf noemt hij het The Big Five-O – verkeert de elegantste aller punkers opnieuw in bloedvorm. Drie jaar geleden bracht hij al het succulente 22 Dreams uit en vorig jaar keilde hij daar Wake Up The Nation achteraan, een zo mogelijk nóg straffere plaat.

Nogal een beetje terecht dat die creatieve hausse nu wordt beloond met een heuse double feature: een tot aan het gaatje volgestanste dvd en een al even druk beschreven cd, samengerold in één voordeelpakket. Op de dvd staat een 26 songs tellende compilatie van de vijf uitverkochte optredens die The Modfather vorig jaar ten beste gaf in The Royal Albert Hall. Het resultaat is een wervelende show waarin het beste uit Wake Up The Nation schouder aan schouder wordt gezet met klassiekers uit zowel zijn solocarrière als de catalogi van The Jam en The Style Council. De bijbehorende cd voegt daar nog een greep uit een intieme radiosessie aan toe.

Maar het is vooral de documentaire Find The Torch, Burn The Plans die deze double feature de moeite maakt. De film van Julien Temple is niet zozeer een carrièreoverzicht dan wel een portret van Paul Weller anno nu. Temple toont de Modfather op wandel door ‘zijn’ Londen, onderwijl prakkiserend over de toestand van de wereld, de Britse politiek, de poëtische waarde van zijn songteksten en zijn al vijftig jaar ongewijzigde hobby’s – kort samengevat: ‘music, football and clothes.’

Vincent Byloo

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content