Paul Simon heeft schuldenberg bij opgesloten manager

Paul Simon © Reuters

De zanger van Simon & Garfunkel is ettelijke duizenden euro’s verschuldigd aan zijn voormalige manager, die momenteel in de cel zit voor fraude- en witwaszaken.

Keith Ira Starr was een gerenommeerd manager binnen de artiesten- en acteursgilde en had onder meer Al Pacino, Liam Neeson, Martin Scorsese, Sylvester Stallone en Paul Simon in zijn portefeuille.

De Amerikaanse fiscus luidde in 2010 de alarmbel wanneer ze de financiële activiteiten van de manager van naderbij bekeek. Via frauduleuze en witwaspraktijken strijkte Starr meer dan 30 miljoen euro op. Hij werd veroordeeld voor 7,5 jaar gevangenisstraf en werd een jaar later reeds failliet verklaard.

Om zijn cliënten nog enigszins terug te betalen, pluimde hij samen met een vertrouwenspersoon zijn volledige boekhouding uit. Hieruit bleek dat Paul Simon er een openstaande rekening van meer dan 17.000 dollar op nahoudt. Het is vooralsnog niet duidelijk of de zanger van Simon & Garfunkel, die al een groot deel van zijn kapitaal (allicht in zeven cijfers) aan de oplichter verloor, het verschuldigde bedrag effectief moet terugbetalen. (JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content