Paul McCartney: “Yoko Ono niet verantwoordelijk voor breuk The Beatles”

© reuters

In een exclusief interview met David Frost zegt Paul McCartney dat de relatie tussen voorman John Lennon en Yoko Ono niet aan de basis lag van de breuk van The Beatles, zo meldt The Guardian.

De Britse krant The Guardian kon al enkele extracten bekijken van het Al Jazeera English interview met Paul McCartney. Daarin vertelt de ex-Beatle dat hij het moeilijk vond dat Yoko Ono aanwezig was tijdens opnames, maar legt de schuld van het opsplitsen van de band niet bij haar.

“Ze heeft de groep vast en zeker niet gebroken, de groep was al aan het breken toen zij op het toneel verscheen”, aldus Paul McCartney tegen David Frost. “Ono had natuurlijk een heel andere manier van kijken naar de dingen, een soort avant-gardistisch kantje en dat was heel aantrekkelijk voor John. Zij gaf John een reden om te vertrekken, maar hij was sowieso vertrokken op de een of andere manier.”

“Ik kan haar niets kwalijk nemen”Hiermee doodt Macca de aloude overtuiging van Beatlesfans dat Yoko Ono steeds moedwillig een wig dreef tussen Lennon en de rest van de groep. De ex-Beatle gaat zelfs nog verder in het verdedigen van Yoko Ono door te zeggen dat zonder haar, Lennon nooit songs als “Imagine” zou geschreven kunnen hebben. “Ik kan haar niets kwalijk nemen”, besluit McCartney.

McCartney wijst echter wel met een beschuldigende vinger naar zakenman Allen Klein, die The Beatles’ voormalige manager Brian Epstein na zijn dood in 1967 opvolgde. McCartney zegt dat het Klein was die hem tegen de andere groepsleden opzette. “Ik vocht tegen mijn drie soul mates terwijl ik eigenlijk tegen Klein wilde vechten”, aldus McCartney.

Fans van The Beatles zullen nog tot 6 november moeten wachten op dit interview dat op Al Jazeera English uitgezonden zal worden. McCartney staat erom bekend de pers niet langer dan een kwartiertje te woord te staan, maar gunde reporter David Frost, die hem 50 jaar geleden ook al interviewde, een vol uur van zijn tijd. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content