Paul McCartney vertelt verhalen achter songs in virtual reality-documentaire

© Reuters

Op 10 juni verschijnt het compilatiealbum Pure McCartney. Om de plaat te promoten, stelde de voormalige Beatle nu ook een unieke virtual reality-documentaire voor die de verhalen achter zijn bekendste nummers blootlegt.

De documentaire Pure McCartney VR bestaat uit zes delen en werd opgenomen in de opnamestudio van McCartney. De clips duren tussen drie en elf minuten en bevatten onder meer animaties van The Beatles, nooit eerder vertoonde beelden, herinneringen en anekdotes.

De 360 graden-video’s geven McCartney de kans om de verhalen achter enkele bekende nummers te vertellen op een originele manier . Daarnaast laat het medium de fans ook toe alle details in de studio van de singer-songwriter te ontdekken.

Uniek medium met veel mogelijkheden

Grammy-winnaar Tony Kaye regisseerde de virtual reality-reeks. ‘Het is een eer om deel uit te maken van zo’n geweldig getalenteerd team van artiesten dat de opdracht kreeg om de ideeën van deze grote man te documenteren. Het biedt zijn fans een nieuw medium om zijn grootste songs te ervaren. Zijn muzikale genialiteit wordt nu tentoongesteld aan de wereld op een volledig nieuwe manier.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het unieke medium gaf Kaye veel mogelijkheden om de documentaire zo veel mogelijk te omkaderen. ‘Aan de filmpjes voegden we verschillende dingen toe: foto’s van akkoorden, de zee, sterren, kunst; wat dan ook dat hielp om de ervaringen tot leven te brengen’, aldus Kaye.

‘Ervaringen delen op een nieuwe, persoonlijke manier’

Voor Pure McCartney VR werkte Kaye samen met de VR-app Jaunt. ‘Door virtual reality te gebruiken, neemt Paul McCartney een heel innovatieve stap. Hij is nauw verbonden met zijn fans om zijn diepste gedachten en ervaringen te delen, in een nieuwe, persoonlijke en meeslepende manier’, aldus Cliff Plumer, voorzitter van Jaunt Studios. De studio maakte eerder al een VR-opname van McCartney’s concert in Candlestick Park, San Francisco, in 2014.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De eerste twee filmpjes zijn al online beschikbaar, maar de volledige virtual reality-ervaring is volgens de ontwikkelaars enkel te ervaren na het downloaden van een app. De volgende delen van de documentaire verschijnen in de loop van de volgende weken.

Het compilatiealbum Pure McCartney wordt verwacht op 10 juni. Paul McCartney staat op 30 juni op Rock Werchter. (EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content